VIDEO: Poginuo Ludi Majk, pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna

Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je sam napravio.On je pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna.

Prošle godine rekao je da Zemlja ima oblik frisbija i da namerava da odleti u svemir kako bi se uverio u to.“Naše misli i molitve usmerene su ka porodici i prijateljima Majka Hjuza tokom ovog teškog perioda.

Ovo lansiranje oduvek je bilo njegov san i kanal Sajens bio je sa njim da zabeleži putovanje“, navodi se u saopštenju kanala Sajens (Science channel).

Hjuz je, kako se navodi na sajtu kanala Diskaveri, let trebalo da izvede kao deo novog serijala Homemade astronauts.Majk Hjuz i Voldo Stejks napravili su raketu na parni pogon.

Prema njihovom planu, raketa je trebalo da podigne Majka na visinu od oko 1.530 metara (5.000 stopa) iznad pustinje, u blizini grada Bastrou, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.U video-snimcima koje su snimili posmatrači eksperimenta vidi se lansiranje rakete, a zatim smrtonosni pad Majka Hjuza.

Iz kancelarije lokalnog šerifa je rečeno da je on na licu mesta proglašen mrtvim.Majk je 2002. godine postavio Ginisov rekord u najdužem letu (skoku) luksuznom limuzinom, kada je u „linkoln taunkaru“ „preleteo“ 31 metar.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *