Vučić popušta: Skraćivanje policijskog časa, od utorka na posao, 11 maja po 100 evra ( VIDEO )

Skraćivanje policijskog časa

Prva mera koja će biti relaksirana jeste policijski čas. Kako je najavio predsednik Aleksandar Vučić gostujući na TV Pink, očekuje se da umesto od 17 časova, policijski čas počinje sat vremena kasnije, odnosno od 18 sati.

Šetnja penzionera

Što se tiče penzionera, predsednik je najavio da će oni imati, za početak, utorak, petak i nedelju od 18 časova do jedan sat uveče, pola sata da prošetaju.

U koje će vreme izaći iz domova moći će da biraju sami. Ukoliko sve protekne u redu, od sledećeg ponedeljka moći će svakoga dana da izlaze po pola sata.

Od utorka na posao

Predsednik je najavo i da krećemo da radimo punom parom i pozvao sve građevinare da od utorka krenu na posao. Taj poziv stoji i za one koji su na otvorenom i one na zatvorenom uz naravno propisane mere distanciranja.

Od utorka se otvaraju gotovo sve zanatske radnje, servisne radionice, obućari, krojači…

– Sve druge radnje su predviđene da se otvore 27. aprila, naravno ako sve bude kako treba sa koronom, ukoliko se nešto promeni povući ćemo ove ublažene mere – istakao je Vučić. On je doda da će frizerski saloni, saloni lepote i teretane početi da rade iza 27. aprila, ali uz posebnu zaštitu.

Restorani i kafići od 3. do 10. maja

Kako je najavljeno, planira se otvaranje kafića u periodu od 3. do 10 maja ali uz pravljenje distance. Između 4. i 11. maja predviđeno je otvaranje hotela, banja, tržnih centra, restorana, kafića, međugradskog saobraćaja.

– Naravno i tu će biti distanciranja. Međutim, ako krene lošije povući ćemo sva ublažavanja mera i vratiti na postojeće – rekao je Vučić.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *