Nikola Todorović, Košarkaš i za Uskrs u zatvoru jer nije razmatran prigovor

Iako su saslušani svi svedoci i iako ne postoji opasnost od ponavljanja krivičnog dela, mladi košarkaš Nikola Todorović (22) iz Leskovca, koji je uhapšen 30. marta i prebačen u zatvor u Pirotu zbog navodnog kršenja propisane mere samoizolacije, i Uskrs i uskršnje praznike provešće u zatvoru jer prigovor njegovog advokata o ukidanju pritvora nije razmatran.

Nikola Todorović je košarkaš “Sokolca” u Republici Srpskoj. On se u Srbiju vratio 14. marta, dan pre nego je uvedeno vanredno stanje.

Na graničnom prelazu nije mu izdat nikakav dokument, odnosno, rešenje da se javi policiji ili sanitranoj inspekici, ali uprkos tome on se javio da se nalazi kod oca i objasnio da ne živi na adresi iz lične karte jer je njegova baka zaposlena u leskovačkom zdravstvu, pa je sportista bio oprezan, piše jugmedija.rs.

Tek posle više promena odluka Vlade Srbije, Nikola biva priveden, uhapšen 30. marta po rekroaktivnom primenjenim odukama i odveden u zatvor, pošto mu je prethodno presuđeno preko skajpa.

Advokat Vladimir Todorić kaže da nema više nikakvog razloga da se mladić drži u pritvoru jer ne postoji bojazn od uticaja na svedoke budući da su svi saslušani, a ne postoji ni opasnost od ponavljanja dela budući da je izdržao samoizolaciju. 

– Tražili smo prošle nedelje od suda da se ukine pritvor i u prigovoru naglasili da je osuđen na pravdi boga, da mu se ne može suditi retroaktivno i da ovaj mladi sportista nije kriminalac. Nismo dobili odgovor. Nikola, nažalost, nije prva žrtva  servilnog suda – ocenjuje Todorić i dodaje da nije bilo pravnog osnova za suđenje ovom Leskovčaninu.

Izvor: Direktno

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *