Gojkovićka u Orašcu: Vučić ima Karađorđevu hrabrost i Miloša Obrenovića mudrost

Dan državnosti Srbije je danas u Orašcu obeležen svečanošću tokom koje su predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković i predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović položili vence na spomenik Karađorđu.

Gojković je rekla u govoru da je „u ovom vremenu ispunjenom bremenitom izazovima“, Srbiji potrebna „Karađorđeva hrabrost da vodi nezavisnu politiku i brani pravo našeg naroda da sam donosi svoje odluke, ali i Miloševa mudrost (Obrenovića)“.

Rekla je, saopštila je Skupština, da je Srbija „zahvaljujući politici našeg predsednika Aleksandra Vučića politički i ekonomski stabilna država, poštovana u svetu, koja strpljivo obnavlja stara i gradi nova prijateljstva i na Istoku i na Zapadu“.

U selu Orašcu, kod Aranđelovca, 15. februara 1804. godine je počeo Prvi srpski ustanak protiv vlasti Otomanskog carstva, a za „vrhovnog vožda“ je proglašen „Crni“ Đorđe Petrović – „Karađorđe“.

Brnabić: Čestitke građanima, evropska budućnost je prioritet

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić čestitala je danas građanima 15. februar – Dan državnosti Srbije i istakla da je evropska budućnost prioritet, saopšteno je iz njenog kabineta.

„U ime Vlade Srbije i svoje lično ime, čestitam građanima Srbije Dan državnosti, uz podsećanje na Sretenjski ustav, temelj moderne srpske države kao i uspomene na slavne pretke čiju viziju moderne i slobodne države mi danas živimo“, rekla je Brnabić.

Premijerka je dodala da samo ekonomski jaka i stabilna Srbija može biti istrajna u rešavanju pitanja od državnog i nacionalnog interesa i posvećena jačanju saradnje u regionu. „Zato svesni odgovornosti moramo zajedno da je čuvamo“, napisala je Brnabić u čestitki.


Podeli

1 thought on “Gojkovićka u Orašcu: Vučić ima Karađorđevu hrabrost i Miloša Obrenovića mudrost

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *