Glumac Miroljub Trošić, poznatiji kao Đoda iz TV serije „Selo gori, a baba se češlja“, umro je u 72. godini, prenosi Blic

Glumac Miroljub Trošić, poznatiji kao Đoda iz TV serije „Selo gori, a baba se češlja“, umro je u 72. godini, prenosi Blic.

Proslavio se istoimenom ulogom u našoj kultnoj seriji i osvojio srca miliona gledalaca u Srbiji, u svim zemljama eks-Jugoslavije i širom srpske dijaspore, koja ga je zavolela kao dobroćudnog seoskog samotnjaka i bekriju.

Njegov raskošni talenat i jedinstveni dar za glumu otkrio je njegov zemljak, drug iz detinjstva i prijatelj Radoš Bajić, koji mu je poverio jednu od glavnih uloga u seriji koja je potom obeležila vreme svog nastanka.

– Đoda je lik iz mog detinjstva i mladosti, iz vremena zajedničkog školovanja u muzičkoj školi u Nišu i nezaboravnih druženja na obalama Morave, koju smo podjednako voleli. Bio je i ostao svoj, beskrajno dobar i talentovan.

On je proslavio „Selo gori“ i „Selo gori“ je proslavilo njega. Živeo je kako je hteo i otišao je kako je hteo – izjavio je danas Radoš Bajić.

Đoda je iza sebe ostavio veliku porodicu i petoro unučadi.Sahrana Miroljuba Trošića Đode biće održana u četvrtak 27. februara 2020. u 12h u njegovom rodnom selu Medveđa kod Trstenika.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *