Fantomski let kompanije Željka Mitrovića za Moskvu

Avion Er Pinka nije imao dozvolu za let 24. marta kojim je, kako se navodi, doneo pomoć iz Moskve, objavio je danas Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Doček leta iz Moskve nije jedini put da se Željko Mitrović, suvlasnik Air Pinka i vlasnik televizije Pink, pohvalio doprinosom svoje flote u borbi protiv korone, ali, kako CINS saznaje, za ovaj let Air Pink nije imao dozvolu.

Prema evidenciji koju je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dostavilo CINS-u, od ukupno 57 letova odobrenih u periodu od 19. do 31. marta, 

Air Pink je dobio odobrenje za pet. Vlada je prethodno Uredbom ovlastila ovo Ministarstvo da odlučuje koji su letovi mogući dok traje vanredno stanje.

Svi letovi ove kompanije označeni su kao avio-taxi, pa je Er Pink kao vanredni javni avio-prevoz imao odobrenje da preveze putnike i robu, a Ministarstvo je pojasnilo da je svrha četiri od pet odobrenih letova bila prevoz putnika. Er Pink je tako sa dva aviona iz Moskve dovezao 14 radnika koji su prethodno u Moskvu došli iz Mjanmara preko Dohe.

Letom za Frankfurt tri nemačka državljanina vraćena su u svoju zemlju, dok je na letu za Minsk bila jedna osoba, a u povratku je avion bio prazan i nije bilo zahteva za prevoz robe, pojasnili su iz Ministarstva. Na letu za Ljubljanu nije bilo putnika, već je prevezena medicinska oprema. Željko Mitrović nije odgovorio na pitanja CINS o nedozvoljenom letu Er Pinka, kao ni na pitanja u vezi sa odobrenim letovima, a iz ove kompanije su, uprkos obećanju, prestali da se javljaju.

Kroz 57 odobrenih letova u martu se, između ostalog, prevozila roba, pošta, zatim letovi u humanitarne svrhe, hitan medicinski prevoz, sletanje u slučaju nužde, traganje i spasavanje, sve ono što je dozvoljeno uprkos zabrani komercijalnih putničkih letova. Radi prevoza putnika organizovano je 36 letova, uključujući i letove Er Srbije, navodi CINS.

Izvor: Direktno

Podeli

2 thoughts on “Fantomski let kompanije Željka Mitrovića za Moskvu

  1. Kao prvo i poslednje je to,da ne treba biti ljubomoran ili zavidan? Dugo se već bavi medijskim poslom koji je veoma profitabilan,i ni jednom nisam čuo da nije platio porez,a ni za neku aferu za razliku od mnogih u Srbiji,pa je i normalno da ima dosta novca,zar ne?! I? U čemu je problem? Zato što vi niste zaradili kao on?! Sram vas bilo ljubomorni ljudi,jer ni ja nemam novca pa me ne intetesuje koliko on ima,i šta radi?! 😠

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *