Brnabić: Već sutra uvodimo restriktivne mjere, rad noćnih klubova svakako će biti zabranjen

Premijerka Srbije Ana Brnabić kazala je da će sutra “vjerovatno” biti uvedene restriktivne mjere u više gradova, nalik na one koje su u proteklih nekoliko dana uvele pojedine lokalne samouprave usled razbuktavanja kovid-19.

Ona je na TV Pink kazala da će se sutra u 10 biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, i da se neće uvoditi potpune zabrane kretanja ili okupljanje, kao tokom vanrednog stanja.

Podsetila je da su različiti oblici vanrednog stanja za sada uvedeni u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu i Vranju.

Po njenim riječima, mjere će mjere biti na snazi u pojedinim mjestima, a ne na čitavoj teritoriji Srbije.

“Beograd svakako, u njemu ima najviše zaraženih, ne po glavi stanovnika već ukupno, ali opet dvije trećine svih zaraženih je u Beogradu. To je uglavnom mladja populacija, pa ćemo da gledamo kako da targetiramo mjere i da riješimo taj problem u tom trenutku.

Navela je da će i da će se “svakako” zabraniti rad noćnih klubova, a da će zabrana ili ograničenje rada restorana takođe biti razmotrena.

Kazala je da je “razmišljala šta je pametno (u trenutnoj situaciji)” i da je “očigledno” da će korona biti prisutna sve dok se ne razvije vakcina protiv kovid-19.

“Vi do tada morate da živite… I ti klubovi, i ti restorani su ekonomija, koji pune budžet iz kog se isplaćuju penzije”, rekla je ona.

Premijerka je navela da za sada nema novih slučajeva u Vladi Srbije, da je “korona rizik koju profesija (političara) nosi sa sobom” i da se ona ranije testirala, kada se ispostavilo da je osoba sa kojom je bila u kontaktu bila pozitivna na koronavirus.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *