Kako produžiti se*ks? Sledite savete iz ovog istraživanja sa Kvinslenda i rezultati će vas oduševiti

Nedavno istraživanje koje je sprovedeno na Univerzitetu u Kvinslendu pokažalo je da seks u proseku traje 5,4 minuta.

U anketi je učestvovalo 500 parova, koji su pristali da tokom mesec dana štopericom mere koliko su im trajali odnosi.

Merenje je počinjalo u trenutku penetracije, a zavrsavalo se u neposredno nakom ejakulacije. Iako su izracunali „prosek“, istraživači kažu da ne postoji nešto što bi se smatralno „normalnim“ trajanjem seksualnog odnosa, budući da su se rezultati kretali od 33 sekunde do 44 minuta.

Preuranjena ejakulacija

Kad muškarac orgazam doživi brže nego što on ili njegova partnerka želi može se smatrati da je ejakulacija bila preuranjena.

Ali, to vreme varira između 2 sekunde i pola sata, već u zavisnosti od vaših očekivanja. Oko 30 odsto muškaraca će se sa preuranjenom ejakulacijom suočiti bar jednom u životu, a većina će ejakulirati, u proseku, nakon dva minuta penetracije.

Ako se previše opterećujete time, stvari mogu biti samo gore, jer osećaj da „morate“ da izdržite pola sata ili sat stvara dodatan pritisak koji može da vodi i u anksiozni poremećaj. Osim toga, porno filmovi su bajke za odrasle. Odnos se meri minutima, ne satima, i što pre to prihvatite, to bolje za vas.

Koliko bi seks trebalo da traje da bi bio zadovoljavajući, pitanje je na koje je nemoguće odgovoriti. Ako ste u krevetu sa nekim za kim žudite, orgazam ćete doživeti manje više onog trenutka kad se dodirnete. Ako ste već neko vreme u vezi sa osobom koju volite, u seksu ćete verovatno moći da uživate satima.

Sa druge strane, duge, stabilne veze imaju jednu prednost: volite se i poznajete se dovoljno dobro da tačno znate šta onu drugu stranu „vozi“. Dakle, znate šta, kad i kako tačno treba da uradite, i seks kojim ćete oboje biti zadovoljni traje u proseku između pet i dvadesetak minuta.

E sad, ima parova koji vole seks na brzaka, drugi uživaju u maratonskim sesijama. Prva opcija nešto je jednostavnija (za muškarca), druga može biti… iscrpljujuća (opet, za muškarca). Muškarac se, generalno, lakše i brže uzbudi nego žena, i, posledično, lakše i brže doživi orgazam. I zato je seks natenane obično nešto što žene priželjkuju. Pa, evo kako da sledeći put traje duže:

OBOJE BI TREBALO DA…

… razgovarate. Upoznajte navike i želje osobe sa kojom ste u vezi. Uz to, važno je da naučite i da prepoznate stepen partnerovog uzbuđenja.

… dozvolite da stepen uzbuđenja diktira tempo. Ako je on skoro „gotov“, a vi ste tek počeli da se zagrevate, zaustavite se. Neka sad sva pažnja neko vreme bude usmerena samo na vas.

… sve vrememe menjate način stimulacije. Na taj način, uživaćete „zaobilaznim putem“, umesto da sve vreme žurite „prečicom do orgazma“. Menjajte poze. Menjajte mesto. Menjajte način. Činite sve da promenite raspoloženja, tako da ostane seksi, ali na nov način.


Kako da odložite njegov orgazam

Ako imate utisak da je vaš partner blizu orgazma, a vama treba još vremena, možete da pokušate da njegove testise obuhvatite šakom i nežno ih povučete nadole.

To bi trebalo da odloži ejakulaciju, tako da ćete sebi „kupiti“ još malo vremena. Još jedna stvar koju možete da pokušate kad ste u takvoj situaciji je stezanje.

To je stara tehnika, delotvorna kad muškarac orgazam dostiže brže nego što je ženi po volji. Dakle, kad primetite da je blizu orgazma, čvrsto stegnite glans i držite tako 15 – 20 sekundi. Dok palcem pritiskate frenulum (kožicu koja spaja glans sa telom penisa), kažiprstom i trećim prstom stegnite glans.

ONA BI TREBALO…

… da preuzme „vodeću“ ulogu. Drugim rečima, da bude odozgo. U ovoj pozi, žena kontroliše i stepen penetracije i njen intenzitet, imajući pri tome sve vreme pogled na lice partnera, tako da može kretanje da uskladi sa njegovim stepenom uzbuđenja. Ako vidite da je tu – primirite se malo.

… da inicira seks ponekad. Iako ovo deluje kao izlišan savet, istina je da žene i dalje često čekaju da partner izrazi želju za seksom. A logika je jednostavna: što češće on doživi orgazam, to duže, generalno, može da se kontroliše.

… nauči da prepozna šta su njeni „okidači“. Eksperimentišite, isprobavajte nove poze, nove vrste stimulacije, sve dok ne utvrdite šta je ono što vas vodi preko ivice. I što češće to radite, to će biti lakše.

Jer i to je „vežba“ kao i svaka druga. Jednom kad vaš mozak počne da prepoznaje obrasce, disanje u kombinaciji sa određenim pokretima, ljubljenje na određeni način, ili izgovaranje određenih fraza, orgazam postaje sve lakše postići jer telo zna šta treba da radi.

ON BI TREBALO…

… da „odabere“ bilo koju pozu OSIM one koju najviše voli. Seks u određenim pozama, koje se razlikuju od osobe do osobe, donosi intenzivniju stimulaciju. Ako želite da odložite orgazam, birajte poze u kojima je ta stimulacija slabija.

I ovo se odnosi i na vizuelni efekat. Ako imate toliko sreće da ste u vezi sa ženom koja vas privlači toliko da je dovoljno da je pogledate ili pomirišete i da se uzbudite toliko da ste na sekund od ejakulacije (i da, blago vama ako je tako), možda nije najbolja varijanta da seks imate tako da je ona odozgo i da vam puca pogled na svu tu divotu koja je samo vaša…

… da uspori malo. Jer, najlepši osećaj zapravo je ona faza kad „samo što niste“. Istražite malo, eksperimentišite, tako da naučite da je produžite. Ako ste imali sreće i uz sebe imate pravu osobu, tak osećaj ne može da se meri ni sa čim.

… u toku dana odvoji malo vremena za masturbaciju. Većina muškaraca imaće bolju kontrolu tokom seksa ukoliko su u toku dana već ejakulirali.

I, još nešto, za kraj:

Isprobajte „kreni-stani“ tehniku. Postoji nekoliko verzija ovoga, ali se sve svode na ovih nekoliko koraka:

1. Tokom masturbacije, dovedite se do orgazma, a zatim se zaustavite. Ovo ponovite četiri puta, da biste tek peti pur prešli „ivicu“ i ejakulirali. Bavite se time nekoliko nedelja, dok ne osetite da možete potpuno da se kontrolišete, odnosno dok ne naučite da prepoznajete vrhunac uzbuđenja na kojem možete da se zadržite, a da ne ejakulirate.

2. Vreme je da vam se partnerka pridruži. Neka vas ona manuelno zadovoljava, a vi je usmeravajte, govoreći joj kada da uspori ili se zaustavi, a kada da nastavi.

3. Ponavljajte prvu „vežbu“, ali tokom penetracije.

Ovo bi trebalo da vam pomogne da se fokusirate na uživanje u osećaju, umesto da panično tražite nešto što bi vam skrenulo misli sa orgazma ako osetite da se bliži pre vremena. Pokušajte, uživaćete više.

Autor: Mondo

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *