Nišlijski volonteri uhapšeni zbog krađe paketa za siromašne, Kocić kaže da nisu radnici Opštine

Niška policija uhapsila je dvojicu volontera Opštine Medijana za koje se sumnja da su prisvajali pakete sa robom koja je namenjena socijalno ugroženim građanima.

Predsednik niške Opštine Medijana Nebojša Kocić kaže da osumnjičeni volonteri nisu zaposleni u ovoj opštini, već se jedan od njih nedavno prijavio da volontira, a drugi mu je verovatno u tome pomagao.

Najveća niška opština ima i najviše paketa namenjenih socijalno ugroženim građanima i najviše volontera koji pomažu da oni stignu do njih.

Ipak, dvojica volontera u Medijani su osumnjičena da su umesto da ih odnesu na adrese Nišlija, zadržavali pakete za sebe.

U policiji kažu da su uhapšeni 26-godišnjak A. M. i 50-godišnji Z. S. u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni nadležnom tužilaštvu.

U opštinama volontiraju i zaposleni te lokalne samouprave, ali predsednik Opštine Medijana Nebojša Kocić tvrdi da dvojica uhapšenih nisu radnici, već građani koji su se prijavili da pomažu drugim volonterima u podeli paketa.

Kocić kaže da su oni sve mere preduzeli da se ovako nešto ne desi – svakog jutra izdaju dokument na kome piše ime i prezime volontera, broj lične karte i broj paketa koje zadužuje, sa imenom i prezimenom i adresom penzionera kojima treba da dostavi paket.

Kaže da je ovo bacilo senku na dosadašnji rad volontera koji imaju mnogo posla zbog velikog broja poziva tokom vanrednog stanja, a da se zloupotreba dogodila pred kraj vanrednog stanja, kada se dele paketi socijalno ugroženim stanovnicima Medijane.

Izvor: Južne vesti

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *