Dve godine zatvora ZBOG „BACANJA ĐUBRETA“ tokom izolacije

Dragan K. (58) iz Barajeva, nakon što je u četvrtak uhapšen zbog kršenja mere izolacije izrečene 16. marta, zaključio je sporazum sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Mladenovcu, na osnovu koga je osuđen na dve godine zatvora!

Njegov 28-godišnji sin Dušan K, takođe osumnjičen za kršenje mere izolacije, nije priznao delo, pa je njemu na predlog nadležnog tužioca, sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

Kako saznajemo, otac i sin su se u Srbiju vratili 16. marta. Dragan K. iz Severne Makedonije, a njegov sin iz Nemačke. Obojici je na granici uručeno rešenje Ministrastva zdravlja o kućnoj izolaciji 14 dana, koje zati produženo na 28 dana.

Proteklih nedelja otac i sin su poštovali izrečenu meru. Međutim, u četvrtak patrola poilicije koja ih je obilazila u njuhovom domu, nije ih tu zatekla. Tek posle pola sata Dragan K. i Dušan K. su se pojavili uz obrazloženje da su „išli da bace đubre“.

O tome da ih nisu zatekli u domu policajci su odmah obavestili Osnovno javno tužilaštvo u Mladenovcu, u čijoj nadležnosti je i opština Barajevo. Dežurni tužilac je naredio privođenje, određivanje zadržavanja do 48 sati, a već juče su privedeni na saslušanje.

Otac je, saznajemo, priznao da je prekšio meru izolacije, pristao na predlog tužioca od dve godine zatvora. Za razliku od njega, sin je negirao da je prekršio meru izolacije, pa mu je na predlog tužilaštva, sudija za prethodni postupak odredio pritvor.

– Tužilaštvo ulaže maksimalne napore u procesuiranju lica koja krše mere Vlade vezano za sprečavanje širenja zaraze, Nastavićemo da svi oni koji su izvrpili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme izolacije budu najstožije kažnjeni – rekao je za „Blic“ Ivan Konatar, osnovni javni tužilac u Mladenovcu.

Za ovo krivično delo maksimalna kazna je tri godina zatvora.

Izvor: Blic

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *