Pevačica Romana ide u ZATVOR: Pljačkala bankomate!

Pevačica Romana Panić (45) i agent za prodaju nekretnina Filip Mrkajić (40) sumnjiče se da su tokom marta i aprila postavili uređaje za snimanje na tri bankomata u Brizbejnu, prenosi australijski AP.

Oni su u Australiji boravili kao turisti, gde su zapali u probleme sa novcem pre nego što su smislili plan kako da „napune svoje novčanike“, izjavio je sudija Okružnog suda u Brizbejnu Pol Smit, a prenosi AP.Oni su na taj način prikupili bankovne podatke 35 osoba.

Mrkajić je priznao krivicu za 18 tačaka optužnice, Romana za 16 i oni će, pored toga što će morati da vrate novac, morati u zatvor – Filip Mrkajić 14 meseci, a pevačica 12 meseci, odnosno biće puštena uslovno posle dva meseca.

Policija je, nakon što je tehničar pronašao nelegalne uređaje na bankomatu, pretresom stana u Spring Hilu gde su njih dvoje odseli, pronašla obeležene novčanice u vrednosti 23.500 australijskih dolara, uređaje za snimanje kartica, kartice za skladištenje podataka na kojima su pronađeni snimci kupaca na bankomatima, lične bankarske podatke klijenata u bankama i alatke za instaliranje dodatnih uređaja.

Policajci su otkrili da je Mrkajić najpre izviđao bankomat, da bi se dva dana kasnije vratio i sa hirurškom maskom postavio uređaje. Sudija Smit ocenio je da je ceo postupak bio veoma sofisticirano osmišljen i da je ceo sistem omogućio Filipu i Romani da nezakonito snimaju ljude koji koriste bankomate. Oni su na presude podneli žalbe, ali su one odbijene.

Podeli

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *